Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Arvien vairāk uzņēmumu rūpējas par savu darbinieku veselību un labsajūtu
Publicēts 17. jūlijā, 2014.
Īstā vasara ir atgriezusies un atvaļinājumu laiks rit pilnā sparā. Siltais un patīkamais laiks mudina ne tikai pavadīt brīvos brīžus pie jūras, vai doties atpūtā pie dabas, bet arī ļauties sportiskajām aktivitātēm. Kā norāda sporta un fitnesa kluba “Reaktors” vadītāja Annija Viškinte, arī uzņēmumi, rūpējoties par savu darbinieku labsajūtu un veselību, arvien biežāk izmanto korporatīvos piedāvājumus, kas darbiniekiem ļauj bezmaksas apmeklēt sev tīkamākās fitnesa nodarbības un uzlabot fizisko veselību.

“Ja uzņēmums vēlas radīt veselīgu atmosfēru savā darba kolektīvā un rosināt darbiniekus vairāk pievērsties fiziskām aktivitātēm, tādējādi uzlabojot savas dzīves kvalitāti, tad fitnesa kluba abonementu iegāde darbiniekiem ir labāks ieguldījums nekā, piemēram, dārgu dāvanu pasniegšana. Korporatīvā sadarbība ar fitnesa klubu dod iespēju paaugstināt darbinieku motivācijas līmeni un veidot ikdienas darba procesus pozitīvākā gaisotnē. Mūsdienu dinamiskais ritms un dažādi stresa faktori, diemžēl, izsauc ne tikai spēku izsīkumu, bet arī rada nogurumu, pārslodzi, garastāvokļa svārstības, muskuļu saspringumu un citas neērtības, kā rezultātā tiek ietekmētas arī darba spējas. Sports ir lielisks antistresa līdzeklis, kas vairo mūsos “laimes hormonu” un palīdz atbrīvoties no spriedzes, kas uzkrājas gan darbavietā, gan dažādās dzīves situācijās. Priecē, ka arvien vairāk uzņēmumu apzinās, ka veselīgs un fiziski aktīvs darbinieks sasniedz arī labākus rezultātus profesionālajā darbībā,” stāsta sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneris Aivars Visockis. 

Labākais veids kā izvairīties no "sēdošā darba" negatīvās ietekmes uz veselību ir fiziskās aktivitātes vismaz pāris reizes nedēļā. Visu dienu sēžot pie datora vai darba papīriem, nogurst ne vien acis, bet arī mugura un rodas galvassāpes. Mazkustīgs darba ritms rada ļoti lielu muskuļu slodzi mugurai un kakla daļai. Ja muskuļus neizkustina un neatbrīvo, saspringums sāk ietekmēt kaulus, kas savukārt izraisa nopietnākas problēmas, piemēram, mugurkaula deformāciju. Viens pāris vienkārši vingrojumi dienā ļaus saglabāt muskuļu tonusu un uzlabot noskaņojumu. Sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneri ar prieku palīdz un pastāsta saviem apmeklētājiem par efektīvākajiem vingrojumiem vēlamā rezultāta sasniegšanai. 

Tāpat “Reaktors” vēlas vērst uzmanību, uz to, ka savu 16. sezonu klubs uzsāks jaunās, plašās un gaišās telpās Toma ielā 4, blakus tirdzniecības centram “Mols”. Esošajās telpās, Rūpniecības ielā 27, klubs darbosies līdz 1. augustam. Jauno telpu oficiālā atklāšana plānota septembrī. 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: