Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Aivars Visockis: sportiskās aktivitātes ir svarīgas jebkurā vecumā
Publicēts 24. jūlijā, 2014.
Galvenokārt, pateicoties dažādām reklāmām un informatīvajiem materiāliem, kur slaidi un fiziski pievilcīgi jaunieši aicina pievērsties sportiskam dzīvesveidam, ir radies priekšstats, ka sporta klubus apmeklē tikai atlētiski un muskuļoti cilvēki, kuru vecums nepārsniedz 30 gadus. Tomēr šāds uzskats pavisam noteikti ir maldinošs, jo aktīvam un veselīgam dzīvesveidam neviens nav par vecu vai jaunu. Kā norāda sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneris Aivars Visockis, nav tādu šķēršļu, kas liegtu uzturēt sevi labā formā un dzīvot aktīvi, īpaši ja runa ir par gadu skaitu.


“Mūsdienās sporta klubus apmeklē visdažādākā vecuma cilvēki, sākot ar 14 – 16 gadīgiem jauniešiem, turpinot ar grūtniecēm un jaunajām māmiņām, beidzot ar kundzītēm un kungiem, kuriem tuvu pie 70. Vecums netraucē izvēlēties sev atbilstošu nodarbību, jo pats svarīgākais sportā ir pašsajūta un pārliecība par saviem spēkiem. Kad cilvēks kustas, tad visa viņa elpošanas sistēma, asinsrite un visi orgāni ir darbībā un nav jūtams diskomforts. Esam priecīgi mūsu sporta un fitnesa klubā redzēt gan jauniešus, gan ilggadējos fitnesa veterānus, kas savā cienījamā vecumā tomēr nenolaiž rokas un apņemas dzīvot veselīgi. Daļa no gados vecākajiem kluba apmeklētājiem ir bijušie sportisti, kas vairs nevar piedalīties profesionālajā sportā, bet joprojām rūpējas par savu ķermeni. Nevajag baidīties no gadu skaita, bet gan no neērtībām, ko rada mazkustīgs dzīvesveids,” turpina Aivars Visockis. 
Viens no galvenajiem nosacījumiem jaunu sportisko rezultātu sasniegšanā ir motivācija. Ja nav motivācijas, sportošana, kas nesagādā ne prieku, ne baudu, ir tikai laika patēriņš. Tā kā klubu apmeklētāji ir tik dažādi, dažāda ir arī viņu motivācija nāk trenēties – liela daļa sieviešu to dara, lai atbrīvotos no liekā svara un iegūtu tvirtākas un formīgākas sievišķīgās aprises, savukārt vīrieši lielākoties cilā svarus, tādējādi veidojot muskuļu reljefu. Nekādā gadījumā no sava svara nevajadzētu kautrēties, jo būtiskākā ir cilvēka apņemšanās nākt uz sporta klubu, uzlabojot savu izskatu un mainot dzīves kvalitāti. Sporta un fitnesa kluba “Reaktors” treneri vienmēr ir gatavi konsultēt un palīdzēt ikvienam, kurš vēlas sasniegt labākus sportiskos rezultātus. 
Tāpat “Reaktors” vēlas vērst uzmanību, uz to, ka savu 16. sezonu klubs uzsāks jaunās, plašās un gaišās telpās Toma ielā 4, blakus tirdzniecības centram “Mols”. Esošajās telpās, Rūpniecības ielā 27, klubs darbosies līdz 1. augustam. Jauno telpu oficiālā atklāšana plānota septembrī. 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: